logo450

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani.

Za uporabo naše spletne strani se morate strinjati s pogoji Zasebnosti.

PREDSTAVITEV DELOVANJA DRUŠTVA DIABETIKOV MARIBOR

Začetki delovanja Društva diabetikov Maribor segajo v leto 1956, ko je na pobudo dr. Černelca bilo ustanovljeno društvo sladkornih bolnikov. To pomeni, da naše društvo deluje že polnih 55 let.

Leta 2006, točno 14. novembra, na svetovni dan diabetikov, je naše društvo proslavilo 50 letnico obstoja društva s proslavo, ter podelitvijo priznanj prizadevnim članom društva.

Ob želji, da bi čim več bolnikov s sladkorno boleznijo lahko zaživelo čim bolj normalno in kakovostno življenje, društvo pomaga z vsemi močni, tako s strokovnimi predavanji, z organiziranimi okrevanji, pomoč prostovoljnih sodelavcev pa je skoraj neprecenljiva.

Glavni cilj društva je, da z izobraževanjem in strokovnimi predavanji pouči sladkorne bolnike o njihovi bolezni, možnimi posledicami sladkorne bolezni, zdravi prehrani, skrbi za noge in drugo. Z vsakoletnim organiziranim okrevanjem lajšamo tegobe bolnikov. Izleti in športno-rekreacijska srečanja so za dušo bolnikov, discipline pa so primerne za vse, tudi za tiste starejše bolnike.

Kot člani društva prejemamo letno šest številk glasila SLADKORNA, kjer so objavljeni strokovni članki, nasveti in navodila za zdravo življenje sladkornih bolnikov. Glasilo je za člane društva brezplačno.

Društvo diabetikov ima prostore v Trubarjevi 15 v Mariboru, kjer je v času uradnih ur dosegljiva naša tajnica .


Če še niste naš član, se nam pridružite, skupaj bomo močnejši.

banner02